Hopp til hovedinnhold

Estetikk og implantater


Tannlege Bjarne Iversen er en av pionerene i Norden innen kosmetisk tannbehandling og driver i dag en praksis med den filosofi å tilby en behandling med mål å gjenskape eller forbedre det smil naturen forsynte oss med.
Med en utpreget sans og kunnskap om smil-design har han utført et stort antall kosmetiske/estetiske endringer siden åttitallet ved bruk av bonding, bleking, porselens laminater, kroner og kirurgiske teknikker.

Bildet viser en veteranbil som Bjarne Iversen eier og har restaurert. 

Hva er kosmetisk behandling?
Målet med terapien er å forbedre utgangspunktet. Man ønsker å skape noe som oppfattes som penere.Hva er penere? Dette er på mange måter individuelt målt. Likevel viser det seg at de prinsipper for skjønnhet som ble gitt av Leonardo Da Vinci, fremdeles er retningsgivende for hvordan vi oppfatter dette.
Hva kan vårt smil og vår munn gjøre med vårt utseendeUtformingen av våre tenner, tannbuer, farger, forholdet til resten av vårt ansikt påvirker hvordan andre oppfatter vår fremtreden.
Et balansert vakkert smil er meget viktig for hvordan vi oppfattes. Dette kan gi oss et yngre, friskere, mer feminint eller maskulint utseende. Forståelsen denne komplekse sammensetningen gir deg det du ønsker.For å kunne gi deg det beste deltar Bjarne Iversen kontinuerlig ved kongresser og kurs bla i USA de siste 20 år.Målet med kosmetisk tannpleie er å gi deg et pent smil og tenner du kan være stolt av å vise fram. Dette gjøres ved nøye analyser og korrigering etter hva som passer deg best.

Det er metoder for alle disse kosmetiske forandringene.

Uansett om du ikke er født med et pent smil, har du nå muligheten!Porselens laminater
Et porselenslaminat kan forskjønne tennene med å forbedre farve og form på en eller flere av tennene dine. Et porselenslaminat er et tynt "skjell" av porselen eller plastikk som er festet til tennene og dekker hovedsaklig bare fronten og toppen.
Dette laminatet kan brukes til å lukke sjenerende mellomrom, forlenge små eller deformerte tenner, eller bleke tenner med flekker eller belegg. Laminatet kan også brukes dersom tennene har hakk eller er slitte.
Porselenslaminat kan beskytte og gjenskape det orginale utseendet. Det tar ofte en eller flere avtaler med din tannlege for å gjennoppbygge tennene dine med dette laminatet.
Første gang blir tennene formet og slipt. Fra avtrykk, blir nøyaktige arbeidsmodeller av tennene dine laget. Det er på disse modellene porselenslaminatet blir formet for å passe nøyaktig til dine tenner.
Andre gang du er hos tannlegen, blir tennene dine polert og renset. Så blir det brukt et bindemiddel for å binde laminatet til tennene. Et ufarlig, kraftig lys herder bindemiddelet. Porselenslaminatet blir til en naturlig del av tennene.
Porselenslaminat er av et utrolig sterkt materiale, og tennene dine blir sterke, sunne og gir et pent og naturlig smil!

Bonding gir tannlegen din mulighet til å:
-lukke mellomrom mellom tenner
-forlenge små eller deformerte tenner
-bleke tenner som har flekker og belegg
En eneste tann kan bli formet og farvet, og hele smilet ditt kan forbedres!

Når tenner har hakk eller begynner bli slitte, kan bonding beskytte fra ødeleggelser, og gjenskape det orginale utseendet.
Bonding tar som regel kun en avtale hos tannlegen.
Først blir tennene slipt, og en behandlende gele blir påført.
Deretter blir et tannfarvet materiale, kalt compositt, plassert på tennene, og formet som ønsket. Et ufarlig, kraftig lys herder materialet, og får dette til å feste seg på tennene. Når materialet har festet seg, er det utrolig slitesterkt. Bonding kan gjøre utrolige forandringer med tennene dine, resultatet er naturlig vakre tenner og et pent smil!

Bleking av tenner hjemme.;Bleking av tenner er en lett måte å få et strålende hvitt smil! Tennene våre mørkner med tiden, mineraler gjennomtrenger tannemaljen. Dette kan komme av røyking, rødvin, cola osv. Blekepastaen virker slik at oksygen trenger gjennom tannemaljen og fjerner flekker og belegg uten å skade tannstrukturen.

Først blir det tatt et avtrykk av tennene, og en modell av disse blir laget. En form blir laget av denne modellen. Formen blir fylt med blekingspasta og formen "legges over tennene". Denne har du på over natten.

Tannimplantater

Følelsen, utseende og sikkerheten av egne tenner igjen!

Øk livskvaliteten!
.. Spis det du ønsker. Tannimplantater gir deg på ny mulighetene til å spise mat som tidligere var vanskelig å tygge
.. Smil. Tannimplantater gir deg muligheten til å smile med et vakkert smil som sitter fast.
..Utrykk deg selv. Tannimplantater gir deg på ny muligheten for å kommunisere uten å være redd for at protesen skal løsne og falle ut.

Hvis du eller dine bekjente har noen av disse plager eller problemer,
kan du vurdere tannerstatningsbehandling.
- Tap av tenner
- Tap av brokonstruksjon p.g.a. tap av tann
- Uatraktivt smil
- Tap av selvtillit når du skal spise eller snakke
- Tyggeproblemer
- Løse proteser

Et tannimplantat er en erstatning for en tapt rot som igjen gir fundamentering for nye tenner. Den kunstige roten er forankret i kjevebeinet gjennom en prosess der beinet gror fast i titanimplantatet.

Denne type medisinsk teknologi gir oss muligheten til å rekonstruere
nye tenner og smil. Dette øker livskvaliteten gjennom å:
-gi deg muligheten til å spise mer variert mat som gir deg bedre ernæring.
-gi deg et smil som er så nært opp til det du engang hadde.
-øke komforten gjennom å slippe løse proteser
-minske endringer i utseende p.g.a. beintap forårsaket at tanntap
-økt selvsikkerhet
-et naturlig smil som du blir stolt av

Spør oss i dag om tannerstatningsterapi og ØK DIN LIVSKVALITET!